Okroshka kylmäkeitto

Tämä ihana kylmäkeitto on ukrainalaisten suosikki kesäpäivinä. Meidän reseptissä on aika reilu määrä, mutta itse kun teen okroshkaa, tykkään siitä niin paljon, että syön kerralla helposti 3 lautasta, ja se loppuu aika nopeasti. Voi, toki, jakaa määrät esim. puoliksi.

Sopilka kaupastamme okroshkaa varten löytyy maukas ukrainalainen kanamakkaratanko Yumski ja majoneesi Shedro.

Valmistusohjeet:
Tarvitset noin 1,5-2,5 tuntia.

  1. Keitä perunat kuoressa ja kananmunat, viilennä kylmässä vedessä (tai voi keittää etukäteen).
  2. Kuori perunat, kananmunat ja makkara.
  3. Leikkaa pieniksi kuutioiksi perunat, makkaraa, kurkku.
  4. Erota kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset, leikkaa valkuaiset pieniksi sirpaleiksi.
  5. Laita keltuaiset syvään astiaan, laita vähän vettä ja murskaa haarukalla mahdollisimman homogeeniseksi massaksi.
  6. Leikkaa kevätsipuli ja tilli mahdollisimman pieniksi.
  7. Laita kaikki ainekset kattilaan, lisää smetanaa, majoneesia, suolaa, puolikkaan sitruunan mehu.
  8. Laita kattilaan kylmää vettä niin, että se on ainesten yläpuolella noin 3-4 senttiä.
  9. Sekoita perusteellisesti ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.

Nauti ruisleivän ja hyvän mielen kanssa.

Okroshka säilyy jääkaapissa noin 3-4 päivää.

Ainekset (8 L kattilaan):
Peruna (kiinteä tai yleis): 1,2-1,5 kg
Kananmuna: 5-6 kpl
Makkaratanko: 500 g
Tuore kurkku: 1 iso
Smetana 20%: 200 g
Majoneesi: 150 g
Kevätsipuli: 100 g
Tilli: 100 g
Sitruuna: puolikas
Suola: 2 rkl

Vaihtoehtona makkaralle voi ottaa keitettyä kanaa. Jos haluat keventää, vaihda majoneesi ja smetana esim. kreikkalaiseen jogurttiin. Jotkut käyttävät veden sijaan nesteenä kotikaljaa tai kanalientä.

Liittyvät tuotteet

Ostoskori0
Ostoskorissa ei ole vielä tuotteita!
Jatka ostosten tekoa