Syrnykyt on ukrainalaisten rakastama herkku, jota syödään sekä jälkiruokana että kokonaisena ateriana esimerkiksi aamiaiseksi. Nämä ovat paistettuja rahkalettuja, joihin on lisätty jauhoja, munia, sokeria ja suolaa.
Sopilka tarjoaa syrnykyä varten upeaa rahkajuustoa, joka on kehitetty Helsingissä ukrainalaisen reseptin mukaan Sopilkan ja Helsingin Meijeriliikkeen yhteistyössä.
Valmistusohje:
Tarvitset noin 30 minuuttia.
- Sekoita juusto ja tee siitä ilmavampi haarukalla.
- Lisää munat, suola, sokeri.
- Sekoita huolellisesti. Muna ja sokeri ohentaa massa hieman.
- Lisää jauhot. Sekoita.
- Anna seistä 10-15 minuuttia, jotta jauhot turpoavat.
- Paista pannulla
Vinkki kauniiden juustokakkujen tekemiseen: tee taikinasta pallo, pyörittele se jauhoissa, laita jauhotetulle laudalle ja muotoile Sopilka rahkajuustopurkilla.
Ainekset:
Sopilka ukrainalainen rahkajuusto: 3 purkkia (780 g)
Kananmuna: 3 kpl
Vehnäjauho: 3 rkl
Suola: ¼ tl
Öljyä paistamiseen
Voit lisätä vaniljasokeria ja rusinoita maun mukaan.
Tarjoillaan smetanan, hunajan tai hillon kanssa. Voi lisätä marjoja.