Borssi on perinteinen ukrainalainen keitto, jota on valmistettu ikimuistoisista ajoista asti. Samalla jokainen emäntä valmistaa sen omalla tavallaan ja omistaa omat salaisuutensa ja oman ainutlaatuisen reseptinsä, joka tekee juuri hänen boršistaan ainutlaatuisen! Jaamme yksinkertaisen reseptin perinteiseen ukrainalaiseen borschiin vedellä.
Valmistusohjeet:
Tarvitset noin 40 minuuttia.
- Leikkaamme perunat suikaleiksi ja asetamme ne kiehuvaan veteen. Keitämme miedolla lämmöllä kannen alla.
- Samalla kun peruna kypsyy, leikkaamme kaalia.
- Kymmenen minuutin keittämisen jälkeen, kun peruna on puoliksi kypsää, lisäämme siihen pilkotun kaalin ja jatkamme keittämistä miedolla lämmöllä kannen alla.
- Viidentoista minuutin kuluttua maustamme keiton maun mukaan suolalla (noin puoli ruokalusikallista suolaa) ja lisäämme kattilaan borschin mausteseoksen Torchin, sekoitamme huolellisesti.
- Kahden minuutin kuluttua siitä, kun borschi alkoi kiehua, lisäämme mustapippuria maun mukaan ja sammutamme levyn.
- Jätämme borssin kannen alla vielä 10 minuutiksi, jotta sen maku tulee täyteläisemmäksi.
Herkullinen perinteinen borssi on valmis! Se maistuu erinomaiselta smetanan kanssa.
Ainekset (3 litran kattilalle):
Perunat: 400 g
Kaali: 400 g
Keittopohja Torchyn: 1 pkt
Suola ja pippuri maun mukaan
Samaa reseptiä voidaan käyttää lihaliemellä ja lihan kanssa valmistetun borschin tekemiseen. Tässä tapauksessa ennen perunan lisäämistä liha on oltava täysin kypsää.