Nopea borssikeitto valmista keittopohjaa käyttäen

Borssi on perinteinen ukrainalainen keitto, jota on valmistettu ikimuistoisista ajoista asti. Samalla jokainen emäntä valmistaa sen omalla tavallaan ja omistaa omat salaisuutensa ja oman ainutlaatuisen reseptinsä, joka tekee juuri hänen boršistaan ainutlaatuisen! Jaamme yksinkertaisen reseptin perinteiseen ukrainalaiseen borschiin vedellä.

Valmistusohje:
Tarvitset noin 40 minuuttia.

  1. Leikkaamme perunat suikaleiksi ja asetamme ne kiehuvaan veteen. Keitämme miedolla lämmöllä kannen alla.
  2. Samalla kun peruna kypsyy, leikkaamme kaalia.
  3. Kymmenen minuutin keittämisen jälkeen, kun peruna on puoliksi kypsää, lisäämme siihen pilkotun kaalin ja jatkamme keittämistä miedolla lämmöllä kannen alla.
  4. Viidentoista minuutin kuluttua maustamme keiton maun mukaan suolalla (noin puoli ruokalusikallista suolaa) ja lisäämme kattilaan borssipohjan purkista ja pavut, sekoitamme huolellisesti.
  5. Kahden minuutin kuluttua siitä, kun borschi alkoi kiehua, lisäämme mustapippuria maun mukaan ja sammutamme levyn.
  6. Jätämme borssin kannen alla vielä 10 minuutiksi, jotta sen maku tulee täyteläisemmäksi.

Herkullinen perinteinen borssi on valmis!

Tarjoillaan smetanan kanssa. Voi laittaa lautaseen myös hienoksi leikattua tuoretta tilliä.

Borssin kylkeen on hyvä tarjota ruisleipää ja sen päälle palasiksi leikattua saloa (suolalla ja pippurilla maustettu sianihraa, saa Sopilkasta), kevätsipulin vartta ja valkosipulin kynnet. 

Ainekset (4 litran kattilalle):
Perunat: 550 g
Kaali: 550 g
Punaiset pavut: 1-1.5 prk – voi tehdä myös ilman papuja
Keittopohja Runa: 1 prk
Suola, pippuri, laakerinlehti, valkosipuli maun mukaan

Samaa reseptiä voidaan käyttää lihaliemellä ja lihan kanssa valmistetun borschin tekemiseen. Tässä tapauksessa ennen perunan lisäämistä liha on oltava täysin kypsää.

Liittyvät tuotteet

Red borsch keittopohja 470g Runa

Borssipohjan kanssa on nopeaa, kätevää ja maukasta keittää ukrainalaista borssia. Resepti mukana!

3,80